Vliermeent

Renovatie, Scholen

Description

Dit project is echt een voorbeeld van multifunctioneel en compact bouwen. In dit blok komen scholen, sport en kinderopvang samen. Kern van dit nieuwe ontwerp vormt de sportzaal, die letterlijk en figuurlijk twee basisscholen, namelijk de Vliermeent en Vlierboom en de korfbal vereniging Achilles verbindt.

Gekozen voor een combinatie van nieuw- en verbouw. Het schoolgebouw wordt aan de straatzijde ingrijpend gerenoveerd, terwijl het achterliggende deel zal worden gesloopt. De nieuwe vleugel van de school moet in een zodanige vorm worden gerealiseerd, dat een logisch geheel met het te renoveren deel van de school ontstaat. Het nieuwe clubhuis van Achilles ligt aan de achterkant van het blok, aan de rand van de sportvelden en bovenop de kleedkamers. Hier is ook een BSO ruimte gecreƫerd.

De sportzaal bestaat uit twee iets diepere gymzalen (3m), met hun eigen toestellen berging en kleedkamers. Zo is de zaal voldoende groot voor de jeugdcompetitie Korfbal, en zijn er voldoende voorzieningen. De zaal kan middels een verticale vouwwand in twee gymzalen worden verdeeld.

 

Opdracht

  • In uitvoering
  • Basisschool met sportcomplex; 17 groepen basischool, PSZ (2), BSO (1), dubbele sportzaal, clubhuis
  • Den Haag, 2016
  • SCOH
  • bvo 4501m2