Vliegerschool

Renovatie, Scholen

Description

In en aan het┬ákarakteristieke ‘Viooltje’ aan het Vaillantplein in het hart van de schilderswijk in Den Haag, zijn diverse buurtfuncties ondergebracht, waaronder de Vliegerschool. Naast deze grote basisschool van 16+ klassen, huizen er een buurtcentrum, jongerencentrum, consultatiebureau en gezondheidscentrum.

Het gebouw is zo ingericht dat de diverse functies zoveel mogelijk gebruik kunnen maken van elkaars voorzieningen, zoals gym- en creativiteitslokalen. Er is met glaskappen gewerkt om licht en sfeer te brengen. De hal van de school en het speellokaal kunnen worden verbonden tot een grote zaal. En om ruimte optimaal te benutten zijn ook in het dak van het monument zelf lokalen gemaakt. De combinatie van renovatie en nieuwbouw won de stadsvernieuwingsprijs (1994).

Onlangs is deze lokatie verder uitgebreid met extra klassen en een educatie-lab.

Opdracht

  • Basisschool van 16+ klassen, met gymzaal, consultatiebureau, gezondheidscentrum en buurtcentrum
  • Gemeente Den Haag, Stedelijk Belang, Stichting Thuiszorg
  • Den Haag, 1994