Seniorenwoningen Den Haag

Wonen

Description

Voor de architectuur van de 38 woningen is sterk gekeken naar de omgeving, die wordt gekenmerkt door onder meer staande raampartijen en hoge portieken. Er is voor de woningen gekozen voor een harmonieus ontwerp, met staande ramen en diverse sparingen in de gevel, waarmee wordt gerefereerd aan het ritme van de omliggende gebouwen. Ook het materiaalgebruik sluit aan.

De twee hoofdentrees bevinden zich aan de koppen van het gebouw. De woningen van de 1e t/m de 4e verdieping worden ontsloten middels een galerij aan de achterzijde en delen gezamenlijk een tuin achter de beide hoofdentrees. De woningen op de begane grond  hebben hun entree aan de J. Camphuijsstraat en deze woningen hebben een eigen tuin.

 

Opdracht

  • 38 seniorenwoningen
  • Haag wonen
  • Den Haag, 2009