NEBO plus - DJVDL

Renovatie, Zorg

Description

Het was een uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever om de zware zorg te verlenen in een vorm van “kleinschalig wonen”.

De 6 afgesloten woongroepen, elk bestaande uit 8 appartementen met eigen sanitaire voorzieningen. De woongroepen hebben elk hun eigen woonkamer en keuken. Bij de uitwerking van het interieur is uitdrukkelijk aandacht besteed aan huiselijkheid, kleur en herkenbaarheid.

De renovatie van de twee woongroepen bestaat uit het invoegen van de centrale voorzieningen voor deze woongroepen en het fysiek separeren van de rest van het gebouw.

Fase 3 is het revitaliseren van de centrale voorzieningen van het complex. De wens van de opdrachtgever was om de “grote zaal” om te bouwen naar een openbare multifunctionele ruimte. Er is een “Grand Café” gerealiseerd en een restaurant met “front-cooking”.

Opdracht

  • 65 zelfst. aanleunwoningen, 48 zelfst. zorgwoningen, 23 wooneenheden met zorg
  • Stichting Nebo plus
  • Barneveld, 2014
  • bvo nieuwbouw 1400 m2
  • bvo renovatie 1360 m2