Monseigneur van Steelaan

Renovatie, Wonen

Description

Dit renovatieproject had twee doelstellingen: het verbeteren van de duurzaamheid (van energielabel F naar A) en bereikbaarheid (alle woningen moesten per lift te bereiken zijn).

Om alle woningen per lift toegankelijk te maken, is een nieuwe hoofdentree gebouwd met lift en trappenhuis. Aan de achterzijde van de gevel is een nieuwe gallerij gebouwd. De entree in de woningen moest dus worden verplaatst. De bestaande portieken zijn gesloopt en bij de woning getrokken. De gallerij is 1,50 meter van de gevel geplaatst, enerzijds om de privacy van de bewoners te optimaliseren en anderzijds om meer daglicht toe te laten in de woningen.

De buitengevel van het gebouw is ingepakt met isolatie en tegelwerk van Mosa. Het complex is hiermee én goed geïsoleerd, én het heeft een moderne  uitstraling gekregen. Op het dak zijn zonnecollectoren geplaatst. De transformatie is beloond met de Nationale Renovatieprijs cat. duurzaamheid (2009).

Een bijzondere bijkomstigheid is dat de woningen in bewoonde toestand zijn gerenoveerd.

 

Opdracht

  • Renovatie van 120 portiekwoningen
  • Wooninvest
  • Voorburg, 2009
  • Nationale renovatieprijs, cat. Duurzaamheid