Erasmus University Rotterdam - DJVDL

Renovatie, Werken

Description

Licht, lucht, ruimte

Het EUR instituut iBMG wilde naar een nieuwe, kleinere norm van 19,5m2 per FTE, en wilde daarnaast ook een hogere bezettingsgraad per m2. Hiervoor zijn twee verdiepingen heringericht, waarbij de balans is gezocht in een mix van vaste en flexibele werkplekken, overlegplekken en concentratieplekken, zodat mensen altijd een passende werkplek kunnen vinden. Verkeersruimte is zoveel mogelijk geminimaliseerd, maar door het gebruik van lichte kleuren en veel glas is toch een lichte, luchtige inrichting gerealiseerd. Kasten en lockers zijn centraal geplaatst, waardoor alle medewerkers voldoende kastruimte hebben om de persoonlijke spullen na het werk in op te ruimen. Want een clean desk policy is onmisbaar in het nieuwe werkconcept. Grote folies zorgen voor optimistische beelden op de verdiepingen.

Er is rekening gehouden met de huisstijl kleuren die terugkomen in lampen en vloerbedekking, zonder een te zware stempel te drukken op het interieur. De overige inrichting is licht gehouden. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van het bestaande meubilair, dat bijna helemaal kon worden geplaatst in het nieuwe ontwerp.