De Anne Frank School

Scholen

De Anne Frank School is gebouwd vanuit haar centrum: de gymzaal op de 1e verdieping en het speellokaal op de begane grond. Dit lokaal heeft een dubbelfunktie: het dient ook als zaal voor allerlei festiviteiten en kan worden uitgebreid door de centrale hal erbij te betrekken. De lokalen liggen aan weerszijden van de gymzaal.

De school wordt gemarkeerd door een torentje. Hierin liggen de kamers van de directie en het onderwijsteam. Een glazen gevel maakt dankbaar gebruik van het groen uit de omgeving. Een lichtkap en doorgaande vide sturen het daglicht tot diep in het gebouw. De materiaalkeuze is sober en gericht op minimaal onderhoud.

De school voldoet ruimschoots aan de prestatienormering voor energieverbruik (EPC 0.92): Integratie van de gymnastiekaccommodatie in de hoofdmassa leidde tot een kleiner geveloppervlak, de lokalen zijn voorzien van vloerverwarming en de gymzaal heeft luchtverwarming. In de ventilatie-installatie zit een warmte-terugwin unit.

 

Opdracht

  • Basisschool met 17 klassen en een gymzaal, nieuwbouw en NSO
  • Haagse Scholen
  • Den Haag, 2000