De A.M.G. Schmidtschool

Renovatie, Scholen

Description

De school werd in de jaren 1904-1905 gebouwd als burgerschool voor jongens (Nieuw Zorgvliet) en is daarna flink uitgebreid. De school heeft een ruime speelplaats, veel groen, en een in de rooilijn geplaatste gymzaal.

Zowel door gebruikers, als door omwonenden werd het gebouw zeer gewaardeerd. Daarom is gekozen om het originele gebouw te handhaven. Dankzij de grote hoogte in de lokalen (4,50 m tegen norm 2,70 m), was het mogelijk om een extra verdiepingsvloer te plaatsen, zonder het aangezicht van het gebouw aan te tasten. De zoldervloer verlaagd zodat dit ook een bruikbare verdieping is geworden. Het pand werk fraaier, oude minder mooie uitbreidingen zijn weer gesloopt, en er kwam meer bruikbaar vloeroppervlak!

Om ook voldoende ruimte te creƫren voor de speelkamer is een kleine erker op de 1e verdieping. Deze heeft geen invloed op de licht- en luchttoetreding tot omliggende panden, en snoept geen ruimte van de buitenspeelplaats. De school is compacter geworden, en duurzamer. Niet alleen is het bestaande gebouw gehandhaafd, de verlaging van de plafonds in de lokalen is gunstig voor koeling en verwarming.

 

Opdracht

  • Basisschool met 9 klassen en Buitenschoolse Opvang (BSO)
  • Haagse Scholen en 2Samen
  • Den Haag, 2011
  • bvo 1836 m2